Σάββατο 5 Μαΐου 2012

για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή

(το παρακάτω το έλαβα με mail και το αναρτώ με κάποιες λίγες παρεμβάσεις)

Αγαπητοί ψηφοφόροι,
τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε διαρκώς στη δυσάρεστη θέση να πληροφορούμαστε ότι άνθρωποι από διαφορετική θέση, φύλο, πολιτική τοποθέτηση κλπ. για διαφορετικούς λόγους ο καθένας/-μιά  (που όμως συνδέονται με την αδιόρατη κλωστή του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού) θα ψηφίσουν σ' αυτές τις εκλογές ... τη Χρυσή Αυγή.

Πριν από όλα όμως θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους/τις επίδοξους/-ες ψηφοφόρους ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς μια πολιτική ομάδα με ακραία δεξιές θέσεις (παρόμοιες υπάρχουν ήδη στη Βουλή και στο λόγο της τωρινής κυβέρνησης). Είναι μια ομάδα που συγκροτήθηκε πριν 25 χρόνια περίπου και άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της αστικής, και όχι μόνο, τρομοκρατίας πριν καμιά εικοσαριά χρόνια. Είναι άνθρωποι που η μόνη και αποκλειστική τους πολιτική δράση μέχρι και σήμερα είναι να κυκλοφορούν εξοπλισμένοι με μαχαίρια και σιδερογροθιές, να πλακώνουν στο ξύλο αδιακρίτως, συχνά μέχρι θανάτου, οποιον/-αδήποτε δεν τους γεμίζει τα φασιστικά τους μάτια, να μαχαιρώνουν και να πετάνε στους κάδους και στις χωματερές οποιον/-αδήποτε δεν είναι αρκετά λευκός ή δεν μιλάει καλά τα ελληνικά, να πετάνε ξυράφια σε διαδηλωτές που δεν τηρούν τις φασιστικές τους παραμέτρους, να διαπράττουν κάθε είδους αγριότητες σε άλλους πολιτικούς χώρους και στέκια και άλλα, και άλλα, και άλλα...κι όλα αυτά υπό την ακούραστη υποστήριξη και προστασία της ελληνικής αστυνομίας, με αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων, να διευκολύνει τους "σκοπούς" της όποτε το κρίνει απαραίτητο. 

Οι οργανωμένοι χρυσαυγίτες δεν είναι απλώς πολιτικά υποκείμενα: είναι βίαιοι επίδοξοι δολοφόνοι ... ΟΛΟΙ.. και ΟΛΕΣ.
Αν θέλετε να ψηφίσετε για να τιμωρήστε κάποιους πολιτικούς, μην τιμωρείτε τους συνανθρώπους σας.
Στέλνουμε και μερικές πληροφορίες και λινκς, αν η άποψη μας δεν σας φτάνει.

Τουλάχιστον από εδώ και πέρα δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν γνωρίζατε...
Ιανουάριος 1998Ηταν 7.30 μ.μ. του περασμένου Σαββάτου (24/1), όταν ο 34χρονος Αλέξης Καλοφωλιάς, μεταφραστής και μέλος του γνωστού μουσικού συγκροτήματος Last Drive, περνούσε από τη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη για να πάρει κάποιο από τα λεωφορεία της Κάνιγγος. Ξαφνικά, τρεις άγνωστοι βρέθηκαν μπροστά του και, πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, τον χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι.
Δοκίμασε να ξεφύγει καταφεύγοντας στην είσοδο ενός καταστήματος. Τον ακολούθησαν κι εκεί, κοπανώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο με μανία, μπροστά στα μάτια γειτόνων και περαστικών.
Οταν η υπάλληλος του καταστήματος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, οι επιτιθέμενοι άφησαν το αιμόφυρτο θύμα τους για να καταφύγουν τροχάδην στο ορμητήριό τους: τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» (3ης Σεπτεμβρίου 19). Ο κ. Καλοφωλιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με άσχημο τραύμα στο πρόσωπο και προβλήματα όρασης στο δεξί μάτι. 
Πηγή: Ιός

Οκτώβριος 1999Επίθεση του Παντελή Καζάκου, μέλους της Χρυσής Αυγής, κατά μεταναστών. Συγκεκριμένα στις 19 και 21 Οκτωβρίου 1999, ο 23χρονος Παντελής Καζάκος σκότωσε αναίτια δύο μετανάστες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους εφτά λόγω του διαφορετικού χρώματος και θρησκεύματος. Οι ρατσιστικές αυτές δολοφονίες απασχόλησαν πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καθηγητής του Καζάκου από το 34ο Λύκειο δήλωσε ότι από νεαρός ο Καζάκος είχε εκφράσει ανοικτά ακροδεξιές απόψεις, οι οποίες ταυτίζονταν με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ενώ συμμαθητές του θεωρούσαν ότι είναι μέλος της. Στο δικαστήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής παρουσίασε φωτογραφία του Καζάκου στην οποίο εικονιζόταν να κρατά πανό σε πορεία της Χρυσής Αυγής. Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας χαρακτήρισε όχι τυχαίο γεγονός ότι τις ημέρες που έγιναν οι δολοφονίες η Χρυσή Αυγή (στις 22 Οκτωβρίου 1999) δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με τίτλο "Ο θάνατος ενός Έθνους" (με θέμα τον υπερπληθυσμό των μεταναστών). Παρόλο που έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Καζάκος ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, καταδικάστηκε σε δις ισόβια φυλάκιση θεωρώντας ότι είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του.
Πηγή: λήμμα "Χρυσή Αυγή" στη βικιπαιδεία, όπου υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση των παραπάνω. 

2005
Επίθεση μέλους της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Ανδρουτσόπουλου κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη.  Το ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ήταν για τέσσερα χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση, που είχε ως κύριο στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, που τότε ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) και του Κεντρικού Συμβούλιου της ΕΦΕΕ, στέλεχος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΚΑ), οργάνωση νεολαίας του ΝΑΡ. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος παραδόθηκε στις αρχές. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων για να του συμπαρασταθούν, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης απουσίασε. Ο Ανδρουτσόπουλος χαιρέτησε με ναζιστικό τρόπο τα μέλη στο δικαστήριο. Στις 12 Μαρτίου 2009, με απόφαση κατά την προσφυγή του στο Εφετείο, άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η ποινή του μειώθηκε στα δώδεκα χρόνια. Από το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου 2009 είναι ελεύθερος.
Πηγή: λήμμα "Χρυσή Αυγή" στη βικιπαιδεία. και άρθρο Δημ. Ψαρρά, "Τα ΜΜΕ και η Χρυσή Αυγή".
2/2/2008
Κατά την καθιερωμένη πορεία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο των Ιμίων διοργανώθηκε αντιδιαδήλωση από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Στα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν, μέλη της Χρύσης Αυγής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών, μαχαίρωσαν δυο διαδηλωτές και χτύπησαν στο κεφάλι άλλους δύο. Υπήρχαν καταγγελίες εκ μέρους πολιτών ότι τα ΜΑΤ που βρίσκονταν την ώρα των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, αντί να συλλάβουν τους δράστες, τους άφησαν να διαφύγουν. Στη διάρκεια αυτής της πορείας κυκλοφόρησαν πλάνα και φωτογραφίες με χρυσαυγίτες να βρίσκονται μαζί με τα ΜΑΤ στη διάρκεια της καταστολής.
Πηγή: εκπομπή Κ. Βαξεβάνη, Το κουτί της Πανδώρας: Κράτος και Παρακράτος

18/4/2011Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Ρήγας, μπράβος, ιδιοκτήτης καφετέριας στον Άγιο Παντελεήμονα, συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία του αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και γυναίκας που διέθετε εταιρεία στο ίδιο κτίριο. Ο Χρήστος Ρήγας, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για "αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου" φαίνεται ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου.
Πηγή: TVXS και βίντεο Jungle-report για Χρυσή Αυγή.

27/4/2012
Επίθεση με σιδηρολοστό από μέλη της Χρυσής Αυγής σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σκοτούσα Σερρών του ΚΚΕ (ΜΛ) και Μ-Λ ΚΚΕ κατά υποψηφίων. Βασικός στόχος της επίθεσης η υποψήφια βουλευτής Δήμητρα Σαμαρά, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών.
Πηγή: Έθνος

3/5/2012
Επίθεση χρυσαυγιτών κατά του Παναγιώτη Παπαδόπουλου (Κάιν) στο Παλαιό Φάληρο, ενώ εκείνος μοίραζε αντιφασιστικό υλικό.

14/5/2012
Πρόκειται να εκδικαστεί ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο υπόλοιπο Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης για ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε ένα σχόλιο ή στείλε κάτι ενδιαφέρον που διάβασες για τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό στην Ελλάδα